Praktijkregels


Om de zorg voor iedereen zo soepel en goed mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal regels in de praktijk. Met het handhaven van deze regels proberen we ook het uitlopen van het spreekuur zo veel mogelijk te beperken. Wel willen we iedereen de zorg geven, die op dat moment nodig is. Hierdoor kan het zijn dat er uitloop ontstaat.

Bejegening

Deze dient wederzijds respectvol en rustig te gebeuren.

Afspraken maken

Voor een normale afspraak staat een tijd van 10 minuten. Denkt u meer tijd nodig te hebben in verband met meerdere vragen of een meer complex probleem kunt u dit aangeven aan de assistente. Zij zal dan een dubbel consult voor u plannen.

Visites

De assistente vraagt u om de reden van de visite aanvraag. De klacht wordt dan overlegd met de huisarts en daar wordt een passend beleid op gemaakt. Dit kan bestaan uit het rijden van een visite, het geven van een telefonisch advies en/ of het uitschrijven van een recept of het verzoek toch naar de praktijk te komen. Visites worden alleen gereden als het om medische reden niet mogelijk is naar de praktijk te komen en worden alleen gereden binnen het reguliere praktijkgebied.

Geneeskundige zorg

Onze huisartsen schrijven geen alternatieve geneeswijzen voor. Ook schrijven zij geen homeopathische recepten en andere alternatieve geneesmiddelen voor. Dit gebeurt ook niet als uw verzekeraar alternatieve geneeswijzen en middelen vergoed. Denkt u deze middelen toch nodig te hebben? Raadpleeg dan een op dat gebied geschoolde arts. De door deze arts gevraagde aanvullende onderzoeken zoals bloedonderzoek, worden niet door onze praktijk gedaan om reden van vergoeding. 

Verhinderd?

Heeft u een afspraak op het spreekuur van een huisarts of praktijkondersteuner, maar bent u verhinderd? Laat het ons tijdig (minstens 24 uur tevoren) weten.
Zonder afmelding moeten wij u het no-show tarief van € 24,80 in rekening brengen. Let op: de zorgverzekering vergoedt dit bedrag niet.

Huisartsenpraktijk Hoeks

040 25 34 502

Ma, Di, Do en Vrijdag
8:00-12:30 uur
14:00-17:00 uur

woensdag 08:00-12:00 uur

Druk 1 bij spoed

Klik hier voor ons patiënten portaal

Huisartsenpost


Praktijk nieuws