Geestelijke gezondheidszorg (volwassenen en jeugd)

In de praktijk zijn zowel een praktijkondersteuner GGZ voor volwassenen als een praktijkondersteunster GGZ jeugd aanwezig. 

Bijna de helft van alle volwassenen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Bijvoorbeeld depressie, ADHD, angsten, burn-out, dementie of schizofrenie.

Het doel van het zorgprogramma Geestelijke gezondheidszorg is om de klachten blijvend op te lossen of ermee leren om te gaan. Heeft u belangstelling voor dit zorgprogramma? Informeer dan bij uw huisarts naar de mogelijkheden.

Voor kinderen en jeugdigen is er inventarisatie en begeleiding mogelijk door mw Mieke Bovens als het op school of anderszins niet goed loopt. In gesprek met haar wordt dan gekeken naar welke stappen er verder genomen kunnen worden en via welke weg er verbetering gebracht kan worden in de situatie.

Vergoeding
- De praktijkondersteuners zijn in dienst van POZOB. POZOB heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars afgesloten zodat, als u in de zorgstraat GGZ geïncludeerd bent, de kosten  door POZOB rechstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Deze kosten gaan "voorlopig nog" niet van uw eigen risico af.
-Voor de jeugdzorg geldt dat de kosten door de gemeente vergoed worden.

Informatie over psychische problemen

Kijk eens op www.thuisarts.nl< Terug naar Zorgprogramma's