Medisch nieuws

Sommige vrouwen krijgen donkerbruine vlekken op hun huid als ze zwanger zijn. De vlekken zitten meestal in het gezicht. Dit heet melasma of zwangerschapsmasker.
Veel mensen hebben wel eens last van hun maag. Meestal kunnen de klachten geen kwaad. Doe de keuzehulp om te weten wat u er zelf aan kunt doen.
Als alcohol drinken voor u een gewoonte is geworden, las dan eens een pauze in.
De coronacrisis en alle regels kunnen u somber, bang of eenzaam maken.
Als u sneller dingen vergeet kan dat komen door dementie. Meestal is dat niet zo. Maar u kunt zich daar wel zorgen over maken.
Voor sommige mensen met diabetes type 2 is het beter om andere medicijnen te gaan gebruiken. Het gaat om mensen met diabetes die ook een ziekte van hart, bloedvaten of nieren hebben (gehad). 
Veel mensen krijgen last van trillende handen als ze ouder worden. Dat komt dan niet door de ziekte van Parkinson maar door essentiële tremor.
Veel mensen krijgen deze maand een uitnodiging van de huisarts om de griepprik te halen. Bijvoorbeeld als u een longziekte of hartziekte heeft.
Problemen en geweld thuis kunnen heftig zijn voor iedereen in het huis. Als u merkt dat de spanning oploopt, neem een 'time-out': ga even naar buiten, tel tot 10 of praat met iemand die u vertrouwt.