Medisch nieuws

Elk jaar krijgen ouderen en mensen met een longziekte of een hartziekte een uitnodiging voor een gratis griepprik. Zij krijgen net als andere jaren een uitnodiging van de huisarts en hoeven niets te doen.
135 mensen per dag proberen zelfmoord te plegen. Erover praten kan dit voorkomen.
Uw kind gaat weer naar school. Op scholen verspreiden hoofdluizen zich makkelijk onder kinderen. Controleer uw kind regelmatig op hoofdluis met een luizenkam.
Op 1 oktober begint Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. 
Gaat u binnenkort op vakantie? Kijk welke adviezen en regels er zijn om corona te voorkomen. En lees andere tips om gezond te blijven op vakantie.
In een aantal medicijnen met losartan, valsartan en irbesartan zit meer van een stof dan is toegestaan.
De brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten geven. Bijvoorbeeld jeuk of bultjes op de huid. Blijf uit de buurt van eikenbomen met rupsen en (oude) rupsennesten.
In 2020 hadden mensen tussen 18 en 34 jaar vaker angstklachten en sombere gevoelens. Dit kan te maken hebben met de moeilijke tijd die veel mensen meemaakten door de coronacrisis.
Het is zonnig en droog weer. Daardoor staan veel grassoorten in bloei. Veel mensen zijn gevoelig voor het stuifmeel in de lucht en krijgen hooikoortsklachten, zoals veel niezen en jeukende ogen.
Heeft u corona gehad? Dan is 1 prik genoeg om u te beschermen tegen nog een keer corona. Ook als u langer dan 6 maanden geleden corona heeft gehad.